Loopbaantrajecten, reïntegratie en outplacement

“Je werk zal een flink deel van je leven vullen, en de enige manier om echt tevreden te zijn is door te dat te doen, wat jij fantastisch werk vindt. En de enige manier om fantastisch werk te doen, is door te houden van wat je doet. Als je dat niet hebt gevonden, blijf dan zoeken. Neem niet te snel genoegen. Zoals geldt voor zaken die met je hart te maken hebben, je zult het pas weten als je het gevonden hebt. En, zoals elke mooie relatie, het wordt beter naarmate de jaren verstrijken. Dus blijf zoeken totdat je het vindt.”
Steve Jobs 2005

Door ziekte uitgevallen? Zit je wel op de juiste plek? Zou je wel eens ergens anders willen werken, maar weet je niet hoe je dat aan kunt pakken? Of word je gedwongen uit te kijken naar ander werk? Allemaal veelvoorkomende situaties waar je behoorlijk in vast kunt lopen. Volkerink & Partners heeft veel ervaring met loopbaantrajecten, gedwongen outplacement of reïntegratie. Daarmee helpen wij je graag!

Onze cliënten zitten onder andere in Utrecht, Apeldoorn, Groningen, Deventer, Meppel en Zwolle

Loopbaantrajecten

Afhankelijk van eigen wensen, kennis van je zelf en (werk)ervaring, bepalen we hoe jouw loopbaantraject eruit komt te zien.

Voor iedereen die zoekende is op het professionele vlak; een baan zoekt; nieuwe invulling van zijn of haar werkende leven; binnen bestaande baan naar een nieuwe invalshoek, etc.

We bekijken samen wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt en begeleiden je naar een nieuwe baan.

Afhankelijk van de inhoud van het traject duurt het gemiddeld drie maanden tot een jaar.

Inzicht en voldoening. Inzicht in jezelf: waar ben je goed in, wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van, etc. En voldoening in de uitvoering van je werk, of dit nu binnen een bestaande baan is of in een nieuwe werkomgeving. Je ervaart meer plezier, krijgt energie van je werk, kunt beter relativeren als het even wat minder gaat en staat positiever in je leven.

Outplacement

Wanneer je werk hebt, maar gedwongen of vrijwillig je werkgever gaat verlaten, word je via outplacement begeleid naar een nieuwe baan of naar zelfstandig ondernemerschap.

Ons outplacementtraject bestaat uit een aantal vaste fasen: verwerking van het ontslag, het in kaart brengen van competenties en wensen, sollicitatiebegeleiding en jobhunting. Wij hebben referenties uit onder andere Assen, Apeldoorn, Deventer, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Meppel en Utrecht.

Een outplacementtraject duurt meestal tussen de drie maanden en een jaar.

Het eindresultaat is natuurlijk mede afhankelijk van je eigen wensen; een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap.

Reïntegratie

Bij langdurige ziekte is het vaak lastig om weer letterlijk ‘aan het werk’ te gaan. Wettelijk ligt er echter de verplichting voor zowel werknemers als werkgevers om actief en effectief aan reïntegratie te werken. Er is een aantal soorten reïntegratie:

  • reïntegratie eerste spoor: je gaat weer werken bij je eigen werkgever, in je huidige baan of in een nieuwe functie;
  • reïntegratie tweede spoor: je kunt niet meer terugkeren bij je huidige werkgever. Je wordt gereïntegreerd in een andere of vergelijkbare functie bij een nieuwe opdrachtgever;
  • reïntegratie derde spoor voor verzekeraars;
  • vanuit UWV: Dienst "Werkfit maken";
  • vanuit UWV: Dienst "Naar Werk".

Reïntegratie is vaak complex. Wij stippelen samen met jou en je werkgever een traject uit dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. Doel is terugkeren in je oude functie of het verwerven van een nieuwe functie die past bij je ambitie, ervaring en belastbaarheid.
De kern is individuele coaching. Onze professionele coaches zijn gecertificeerd.

Kom je vanuit het UWV bij ons, dan kom je in aanmerking voor een Dienst "Naar Werk" of voor een Dienst "Werkfit maken". Het doel van de Dienst "Naar Werk" is om de klant die het werk kan hervatten, te plaatsen. En hem te helpen om aan het werk te blijven of een eigen bedrijf te starten. De Dienst "Werkfit maken" is voor klanten die het werk nog niet kunnen hervatten en helpt de klant om geschikt te worden voor het werk of voor het volgen van een opleiding.

Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van welke vorm van reïntegratie ingezet wordt en jouw persoonlijke gesteldheid en mogelijkheden. Veelal duurt het zes maanden tot een jaar.

Je gaat weer met plezier naar je werk. Je kent je valkuilen en weet daar in de uitvoering van je werk op in te spelen. In je huidige functie of in een nieuwe werkomgeving voel je je weer thuis.

Het doel van deze dienst is om de klant die het werk kan hervatten, te plaatsen. En hem te helpen om aan het werk te blijven of een eigen bedrijf te starten.

De basisvoorwaarden voor een individueel reïntegratie traject zijn:

  • WAJONG, WGA, WIA en ZW

Je kunt natuurlijk ook even contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.