Praktische coaching gericht op specifieke klachten, problemen of vraagstukken.

Zit jij momenteel niet zo lekker in je vel en zou je graag alles weer beter op de rit willen krijgen, maar vind je het lastig om dit helemaal zelfstandig te doen? Wanneer iemand in een situatie zit of te maken heeft met een aandoening die sociale of psychische-emotionele gevolgen met zich meebrengt die jou dwarszitten, dan kan dat je leven verkeerd gaan beheersen. In zo’n situatie is psychosociale begeleiding een goede manier om weer meer rust in je leven te krijgen en te leren focussen op het positieve.

Psychosociale begeleiding legt het accent op de wisselwerking tussen het gedrag van de mens en zijn omgeving. Het is een methode die valt binnen de sociale psychologie en werkt als hulpverlening voor mensen die behoefte hebben aan geestelijke orde en rust. Je kunt hierbij denken aan situaties die jou zelf aangaan, zoals omgaan met een ernstige ziekte die je hebt of een aandoening, maar psychosociale begeleiding kan ook zeer effectief en prettig zijn voor mensen die (zichtbaar) lijden onder de sociale gevolgen van een gebeurtenis of situatie met de familie, het gezin, een relatie of werk.

Wil jij graag leren focussen op de zaken die jij wél kunt en de dingen die momenteel wel goed gaan, zodat jij je beter kunt richten op je toekomst? Wij helpen jou graag te focussen op jouw krachten met psychosociale begeleiding.

Wat doet psychosociale begeleiding?

Bij psychosociale begeleiding ligt de nadruk op de zaken die je wél kan. Door ons daarop te richten geven we aandacht aan positieve eigenschappen en (zeker) in donkere tijden helpt dit om je beter te voelen. Dit doen we vanuit de veelgebruikte wijsheid: ‘Dat wat je aandacht geeft, groeit’. Tijdens psychosociale begeleiding krijg jij de aandacht en ondersteuning die je goed zullen doen. Het is ook wel dat zetje in de rug dat je de goede kant (weer) op stuurt en de weg die je daarvoor aflegt.

dummy avatar“Clariska Volkerink heeft me inzicht gegeven in mijn sterke kanten: ik durfde nooit voor mezelf te kiezen. Nu weet ik dat ik dat juist wel moet doen om de mensen om mij heen ook gelukkig te kunnen maken. Heerlijk om dat inzicht te krijgen en geweldig om daar nu ook op te kunnen vertrouwen.”

Psychosociale begeleiding is zinvol in veel gevallen. We kunnen ons vast situaties inbeelden waarbij je snel denkt aan psychosociale begeleiding, bijvoorbeeld in het geval van een ernstig trauma. Maar ben jij bijvoorbeeld op zoek naar nieuw werk, maar baart jouw huidige situatie jou zorgen? Voel jij je onzeker, aangezien je jouw oude baan verloren hebt en durf je nu niet meer op je kwaliteiten te vertrouwen? Ook dan kan persoonlijke coaching of psychosociale begeleiding heel goed voor jou werken. Alles wat jouw balans verstoort heeft, kunnen we bespreken en herstellen. Dat is het doel van onze psychosociale begeleiding.

Stel je vraag of maak een afspraak

Wie graag hulp en begeleiding wil bij het opnieuw vinden van rust, orde en/of duidelijkheid in de huidige situatie of over jezelf, kan bij ons terecht. Wil je contact met ons opnemen voor de aanvraag van psychosociale begeleiding? Dat kan via 06-27381699 en 06-15041112 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

 

CONTACT     BEL ONS

Reviews

9.2 / 10

Copyright © var d = new Date(); document.write(d.getFullYear());  Volkerink & Partners | Algemene VoorwaardenDisclaimer | Sitemap | LinksInloggen
Content: escriba | Website, hosting & updates silverstonestudio jup2date label Silverstone Studio

 

facebooktwitter