Lifecoach Groningen

Wil je samen met onze lifecoach in Groningen ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wil? Bij Volkerink & Partners helpen we je verder aan de hand van lifecoaching. Hoe? Het is eigenlijk heel simpel: door het gesprek aan te gaan, persoonlijke doelen te stellen en met elke sessie stapje voor stapje naar deze doelen toe te werken. Of je nu competenties wil ontwikkelen, wil werken aan de balans tussen je werk en je privéleven, wil leren omgaan met werkdruk of je ambities op gebied van carrière in kaart wil brengen, wij helpen je graag verder.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de lifecoach in Groningen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Wat doet de lifecoach in Groningen?

Niet iedereen is bekend met het concept van lifecoaching. Lifecoaching is een praktische, toegankelijke vorm van therapie die gericht is op het beantwoorden van specifieke vragen of het verhelpen van specifieke klachten. Een paar voorbeelden van dergelijke vragen of klachten:

  • ”Ben ik wel gelukkig in mijn huidige relatie?”
  • ”Hoe verbeter ik mijn werk-privé balans?”
  • ”Wat zijn mijn doelen op gebied van werk?”
  • ”Ik ben bang om te falen, pieker veel en ben regelmatig onzeker”

Natuurlijk zijn dit slecht enkele voorbeelden, maar in principe werkt lifecoaching voor iedereen op dezelfde manier. Dankzij de sessies met de lifecoach in Groningen leer je jezelf beter kennen, ontdek je wat je daadwerkelijk wil bereiken, hoe je je grenzen kunt aangeven, hoe je beter kan omgaan met vervelende ervaring en stress en leer je hoe je je denkproces kunt structureren.

De voordelen van lifecoaching

Kortom, lifecoaching heeft veel voordelen, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied, en is daardoor iets dat aan veel mensen uitkomst kan bieden. Met lifecoaching in Groningen bij Volkerink & Partners kun je….

  • het beste uit jezelf halen;
  • 100% lekker in je vel zitten;
  • de Balans in het leven weer terug vinden.

Wanneer een coach inschakelen?

Veel mensen vragen zich af wanneer ze in gesprek moeten gaan met een lifecoach. Dit hangt natuurlijk af van de situatie en persoon, maar over het algemeen zien we dat velen pas bij ons aankloppen als de problemen zodanig verergert zijn dat ze niet anders kunnen. Natuurlijk kan lifecoaching in Groningen ook hen verder helpen, maar in een ideale wereld hadden zij eerder contact met ons opgenomen. Twijfel je of een life coach in Groningen voor jou een goed idee is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we het samen.

Het traject: zo gaan wij te werk

De lifecoach in Groningen stelt het traject compleet af op jou en je specifieke vraag of probleem. Heb je geen specifieke vraag in gedachte? Geen zorgen: samen met de life coach ontdek je op welke vraag jij antwoord nodig hebt. Het coachingstraject is onder te verdelen in drie stappen:

Stap 1: analyse van jouw persoonlijke situatie

Eerst beginnen we met een analyse van jouw situatie. Wie jij bent als persoon wordt gevormd door je emoties, eigenschappen, relaties, gedrag, ervaringen en culturele omstandigheden. Door te gronden wie je bent en met welke vragen je zit kan de coach het traject specifiek op jou afstellen.

Stap 2: de coachingsessies

Tijdens de coachingsessies helpt de lifecoach jou jezelf en je doelen leren kennen. Vervolgens gaan we samen, aan de hand van gesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten, stapje voor stapje naar deze doelen toe werken. Hoeveel sessies ‘nodig’ zijn verschilt, maar doorgaans zijn dit er tussen de 5 en 10.

Stap 3: Evaluatie

Evalueren is belangrijk, niet alleen voor jou, maar ook voor ons. Daarom vindt er ter afronding van het traject altijd een evaluatiegesprek plaats samen met de lifecoach in Groningen.

Maak een afspraak met onze lifecoach in Groningen

Wil je een afspraak met met de lifecoach in Groningen? Of heb je vragen, bijvoorbeeld over onze andere vormen van coaching, zoals loopbaancoaching, loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding in Groningen? Neem dan gerust contact met ons op of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.